donderdag 13 november 2014

Special: Kunstendag voor kinderen zondag 16 november 2014

Zondag 16 november 2014
Wat is de Kunstendag voor Kinderen?







De Kunstendag voor Kinderen vindt elk jaar plaats op de derde zondag van november. 
Op die dag geven kunstenorganisaties en cultuurcentra in Vlaanderen en Brussel aan iedereen tot 12 jaar (en ouders, grootouders, vrienden, broers en zussen) de gelegenheid om kennis te maken met kunst van allerlei aard: muziek, beeldende kunst, dans, theater, architectuur,…
In onze samenleving worden kinderen heel veel geconfronteerd met commerciële en materiële prikkels. Hun vrije tijd wordt voor een groot deel bepaald door amusement en consumptie. Kunst is een tegenwicht tot het praktische, het nuttige, het bruikbare. Het toont hun een andere zijde van het mens-zijn, en de praktijkervaring leert dat jonge kinderen daarvoor zeer ontvankelijk zijn.
Voor deze gelegenheid werkt Pupstudio samen met Kunstencentrum 'VOORUIT' te Gent. 

Pupstudio workshops beeldende kunst & muziek voor kids @ de Vooruit:
Pupstudio biedt een creatieve workshop voor kids aan waarbij muziekinitiatie wordt gekoppeld aan de beeldende kunst. Beroemde beeldende kunstenaars zoals Wassily Kandinsky en Paul Klee gebruikten de muziek als inspiratie bron voor hun beeldend werk. Elke kleur heeft een bepaalde expressie en ziel. De combinatie kleur waarnemen bij het horen van muziek is het vertrekpunt van deze workshop. De workshops evolueren met inbreng van muziek, verhalen, vorm en kleuren. Elke workshop is uniek. Improvisatie en creativiteit is daarbij een grote 'doe' factor. De workshops worden artistiek begeleid door beeldend kunstenares/muzikante Myriam.G.S. Mestiaen.


Leeftijdscategorie: van 3 jaar tot +/- 6 jaar: 
Datum: Zondag 16 November 2014
Locatie: Kunstencentrum 'Vooruit' 
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent 
Workshopsessie 1: van 10.30u tot 12.00u 
Workshopsessie 2: van 15.00u tot 16.30u 
Inschrijvingen en info via Kunstencentrum Vooruit: 
website: www.vooruit.be

Meer info over Kunstendag Voor Kinderen over het hele land: website: kunstendagvoorkinderen.be 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten